Ceļš, kā kļūt par ilgtspējīgu šefpavāru - Swiss Education Group - Latvia

Ceļš, kā kļūt par ilgtspējīgu šefpavāru

Ceļš, kā kļūt par ilgtspējīgu šefpavāru

Veģetāriešu filozofijas apgūšana no fermas līdz galdam

Kulinārijas mākslas akadēmija Culinary Arts Academy Switzerland, kuras pamatā ir César Ritz Colleges Le Buvrē studentu pilsētiņa, Šveice- tā ir ideāla vieta videi draudzīga dzīvesveida un izglītības attīstībai.

Mūsu Green Globe sertifikāta esamība nosaka, ka ekoloģiska ilgtspējība un atbildība par mūsu planētu ir atrodama mūsu DNS. Ideja rādīt piemēru, iekļaujot mūsu bakalaura programmā mūsu veģetāro ēdienu gatavošanas virzienu, radās dabiski, ar mērķi iedvesmot vairāk pavāru gatavot veģetāros ēdienus.

Mēs cenšamies turpināt inovācijas kulinārijas jomā, tāpēc lēmums uzsākt programmu tika pieņemts viegli. Mēs arī plānojam ļaut studentiem pašiem audzēt sastāvdaļas savām vajadzībām, lai viņi šādā veidā satuvinātos ar produktu, un lai tas kļūtu viņiem svarīgs.

Taņa Florentāla, César Ritz Colleges Switzerland direktore akadēmiskajos jautājumos.

sust chef2

Veģetārā virtuve un izglītība ir daudz kas vairāk par vienkārši receptēm bez dzīvnieku olbaltumvielām. Tā ir filozofija, kas pavada produktu visā tā ceļā no fermas līdz pusdienu galdam. Mūsu studentu pilsētiņai ir sava bišu drava, kurā dūc vairāk nekā 250 000 bites. Mūsu studenti paši gatavo ziepes, un visi ēdiena gatavošanas nodarbībās palikušie atkritumi, līdz pat pēdējai drupačai, pārvēršas par biodegvielu!

Šeit jautājums nav tikai par gaļas aizstājēja atrašanu, bet gan par to, ka augu izcelsmes diēta var būt tikpat garšīga. Bieži vien Risotto ir vienīgais veģetāriešu ēdiens ēdienkartē. Mēs vēlamies attīstīt kreativitāti veģetāro ēdienu jomā, lai aizvien cilvēku, kuriem patīk baudīt ēdienu, varētu nogaršot izcilu augu pārtiku.

sustainable chef3

Veģetāro ēdienu gatavošanas horizonta paplašināšana

Culinary Arts Academy Switzerland veģetārās virtuves programma ir veidota tā, lai gan topošie šefpavāri, gan pieredzējuši profesionāļi varētu no tās smelties kaut ko noderīgu turpmākajai karjerai.

Veģetārās virtuves šefpavārs ir cilvēks, kurš no produkta rada vērtību, kas sagādā prieku klientam un vienlaikus pieturas pie amata meistarības kanoniem.

Mācību materiāla mērķis ir ieaudzināt studentos viņu saikni ar produktu un attīstīt viņos izpratni par visu attiecīgo filozofiju. Šeit Jūs iemācīsities atrast ne tikai aizstājēju gaļai, bet arī iespējami precīzi izcelt konkrētā auga garšas īpašās nianses.

Turklāt Jums būs iespēja apgūt ēdienu pasniegšanu, restorāna vadību, vegānu desertus un veģetāros augstās virtuves ēdienus, kā arī iepazīt dažādu ēdienu savienojamību ar vīnu, alu, viskiju un bezalkoholiskajiem dzērieniem.

sustainable chef4

Vairāk nekā tendence

Augu diētas priekšrocības ir ne tikai veselības jomā, jo mēs savām acīm redzam pārmērīgas gaļas un zivju patēriņa ietekmi uz mūsu planētu. Izvēloties ēdienu, mums jāņem vērā ētiskie apsvērumi, to kā pārtika tiek ražota un kādas ķīmiskās vielas tiek izmantotas.

Mēs necenšamies kaut kā kaunināt tos, kuri ēd gaļu, mēs tikai vēlamies parādīt citu skatījumu uz to, kas var būt lielisks ēdiens.

Alēns Mjullers Culinary Arts Academy Switzerland programmas vadītājs.

Programma cilvēkiem māca, ka gaļai ir ļoti garšīgas un veselīgas alternatīvas, kurām, ja cilvēks to vēlas, var būt pat tāda pati tekstūra un garša. Atkarībā no kultūras, kurai piederat, Jums var būt atšķirīgi uzskati par veģetāro virtuvi, bet, kas attiecas uz veselību, tā ir vienlīdz laba visiem.

Pēc kursa pabeigšanas mēs Jūsu rokās nodosim tādus kulinārijas instrumentus, kas ļaus Jums ne tikai pārsniegt visas klienta cerības attiecībā uz veģetāro ēdienu, bet arī izturēties ar uzmanību un cieņu pret produktu un planētu kopumā.